BIG’s Audemars Piguet hotel des Horlogers allows guests to ski down the roof

The 75,000-sf hotel is currently under construction.

April 13, 2018 |
Guests ski down the Audemars Piguet hotel des Horlogers

Courtesy of BIG

Bjarke Ingels Group’s (BIG) new hotel project in Le Brassus, Switzerland is integrated into the Vallée de Joux landscape directly adjacent to the luxury watchmaker’s Atelier Audemars Piguet Museum.

The 75,000-sf Audemars Piguet hotel des Horlogers comprises five zig-zagging room slabs that tilt softly to merge and expand into a gently sloping exterior path that leads directly to the museum and local ski trails. Guests will be able to descend this path on skis towards the slopes of Vallée de Joux.

 

The Audemars Piguet hotel des Horlogers in summerRendering courtesy of BIG.

 

The amenities are tucked underneath the inclined slabs and oriented towards light and views to become individual destinations along the exterior path. Amenities include two restaurants, a bar, a spa, and a conference center.

The new hotel is connected to the spiraling Atelier Audemars Piguet Museum via the Watchmakers’ Path to form a complete campus in the Swiss village.

 

Audemars Piguet hotel des Horlogers in fallRendering courtesy of BIG.

 

Close up of one of the amenity spaces at the Audemars Piguet hotel des Horlogers Rendering courtesy of BIG.

 

Inside the Audemars Piguet hotel des Horlogers restaurantRendering courtesy of BIG.

Overlay Init