Red Bull Canada HQ a mix of fluid spaces and high-energy design

April 13, 2011

The Toronto architecture firm Johnson Chou likes to put a twist on its pared-down interiors, and its work on the headquarters for Red Bull Canada is no exception. The energy drink maker occupies 12,300 sf on the top two floors of a three-story industrial building in Toronto, and the design strategy for its space called for leaving the base building virtually untouched while attention was turned to the interior architecture. The office incorporates a bold mix of high-energy spaces within a fluid, flowing floor plan and a heady concoction of materials such as concrete, glass block, stainless steel, and wood. The meeting room shown here, the first in a series of three vessels that appear to be floating above the floor, is wrapped from floor to ceiling in red vinyl with black polyethylene stools around a cantilevered table. Halcrow Yolles, Toronto, was the structural engineer.

         
 

RELATED ARTICLES FROM BD+C

Comments on: "Red Bull Canada HQ a mix of fluid spaces and high-energy design"