Adaptive reuse project brings school into historic paper mill

The project features nontraditional classrooms for collaborative learning, an arts and music wing, and a technologically sophisticated global resource center.

Photos courtesy Blackney Hayes Architects
Photos courtesy Blackney Hayes Architects
February 26, 2014

The new 63,500-sf building for the AIM Academy in Conshohocken, Pa., is a former paper mill on the Schuylkill River that dates to the 18th century.

Blackney Hayes Architects designed and renovated the facility to suit the needs of the school, which offers an arts-based, college preparatory curriculum for students with learning differences. 

The adaptive reuse project features nontraditional classrooms for collaborative learning, an arts and music wing, a cafeteria, and a technologically sophisticated global resource center, all enhanced with bright colors and ample daylighting. 

The Building Team also included Buccini/Pollin Group (owner/developer), MacIntosh Engineering (SE), The Procz Group (mechanical/electrical engineer), and Penntex Construction Co. (GC).

 

         
 

RELATED ARTICLES FROM BD+C

Comments on: "Adaptive reuse project brings school into historic paper mill"