Campus center at Lawrence University unites nature with architecture

November 10, 2011 |

The Warch Campus Center at Lawrence University in Appleton, Wis., is a neutral space for students and faculty to commingle. KSS Architects designed the $34 million, four-story, 107,000-sf center, which strives to unite natural and built environments of the university while engaging academic and recreational activities.

Nestled near the Fox River, the center has received numerous design and sustainability awards, including LEED Gold certification. Concrete, stone, and glass were the main building materials used to evoke the natural landscape of the campus. Elements include a main dining room, café, campus and convenience stores, event rooms, student organization offices, and activity spaces.

 

Add new comment

Your Information
Your Comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Overlay Init