Telecommunications company’s remodeled headquarters makes use of its unique H shape

lauckgroup designed the new headquarters space.

December 01, 2017 |

Photo: Justin Clemmons

Securus Technologies tagline, “Connecting what matters,” was the inspiration behind the lauckgroup-designed renovation of its 154,000-sf North Texas headquarters building. The redesigned space infuses elements of company culture into the design.

The unique H-shape of the building allows for an abundance of daylighting and greenery to reach all interior viewpoints, something that was considered a vital component for the building that is used around the clock.

 

Entry at Securus TechnologiesPhoto: Justin Clemmons.

 

The main entrance features a two-story atrium space with a large display of Securus patents, a branded graphic, an employee comment wall, and a wood veneer with digital screens. Moving through to the west wing of the building, employees will see displays of customer experiences that line the walls to the warehouse space and the large employee breakroom and training center. The east wing takes occupants toward the auditorium and customer call center.

An active core zone with collaborative areas, additional breakrooms, wellness rooms, phone rooms, and enclosed conference and training spaces occupy the second and third floors. Instead of cubicles, lauckgroup created this core zone to foster ease of knowledge transfer between departments, remind employees of the company’s mission, and provide a respite from the typical office layout. The zones feature high ceilings, concrete floors, and graphic walls.

 

Breakroom at Securus technologies headquartersPhoto: Justin Clemmons.

 

Employees move north and south from the central core into the “arms” of the H-shape to enter the work areas. The work areas are grouped by department and include private offices, open workstations, and breakout teaming spaces. Eco-conscious materials, such as low VOC paint, sustainably forested countertop wood, and ceiling tiles made of stone wool containing 42% recycled content, were incorporated into the work spaces.

 

Hallway at Securus Technologies headquartersPhoto: Justin Clemmons.

 

Hallway and meeting room at Securus Technologies headquartersPhoto: Justin Clemmons.

Overlay Init