Sustainability

Johnson County Community College
| November 02, 2017 | Mitsubishi Electric

Galileo’s Pavilion is a 3,000-square-foot academic building.

Rendering of Clippership Wharf

Clippership Wharf, a 478-unit mixed-use redevelopment in Boston whose construction began this year, will elevate the first floors of its buildings 24 feet above the Boston city baseline. A 1,400-foot-long public Harbor Walk will be 14 to 16 feet above sea level. Courtesy Lendlease Development.

October 18, 2017 | John Caulfield, Senior Editor

Hurricanes Harvey and Irma expose the necessity—and limitations—of resilient design and construct...

read more
The Hellisheidi power plant

Photo: Arni Saeberg

October 16, 2017 | David Malone, Associate Editor

The geothermal power plant in Hellisheidi, Iceland was outfitted with a Climeworks DAC module....

The large atrium biome in ISTB-7

Rendering courtesy of Studio Ma

October 09, 2017 | David Malone, Associate Editor

The science and research complex will include an atrium biome filled with plants and water.

September 12, 2017 | Peter Fabris, Contributing Editor

All city government buildings are powered by renewables.

The exterior of the environmental studies building at Bishop O' Dowd high school

David Wakely

August 31, 2017 | David Malone, Associate Editor

The LEED Platinum and Zero Net Energy Verified building minimizes energy use via its site orienta...

read more
Rendering of the Berggruen Institute on its hilltop site

Rendering courtesy of Herzog & de Meuron

August 31, 2017 | David Malone, Associate Editor

The Los Angeles campus is being built at a site in the eastern portion of the Santa Monica Mounta...

read more
An aerial rendering of the Kolos data center in Ballangen

Rendering courtesy of HDR

August 16, 2017 | David Malone, Associate Editor

The 600,000-sm facility will be on a secure property surrounded by a moat.

The inside of the Panyaden International School sports hall

Photo: Alberto Cosi, Courtesy of Chiangmai Life Construction and Panyaden International School

August 11, 2017 | David Malone, Associate Editor

The building boasts a zero-carbon footprint and is naturally ventilated.

An aerial view of CIS Nordhavn

Photo courtesy of C.F. Møller 

August 09, 2017 | David Malone, Associate Editor

C.F. Møller designed the building to create a connection between the school premises and the surr...

read more
A rendering of the reimagined energy tower in Heidelberg from LAVA

Rendering courtesy of LAVA

August 07, 2017 | David Malone, Associate Editor

The tower’s design comes from the Laboratory for Visionary Architecture’s (LAVA) winning competit...

read more
Office space within the ASID Headquarters in Washington, D.C.

Courtesy of ASID

August 03, 2017 | Peter Fabris, Contributing Editor

Washington, D.C. office is showcase for top levels of the two standards.

Rendering of Nieuw Bergen rising above existing buildings in the area

Rendering courtesy of MVRDV

August 03, 2017 | David Malone, Associate Editor

MVRDV and SDK Vastgoed won a competition to redevelop the inner city area around Deken van Somere...

read more
Looking down onto a rooftop terrace in the city

Pixabay Public Domain

July 31, 2017 | Peter Fabris, Contributing Editor

Growth has been slow, but enticing larger firms and getting help from local governments could pro...

read more
Inside 911 call center in San Antonio, where employees can relax

The Bexar Metro 911 Regional Operations Center in Texas includes areas where employees can get brief respites from their stressful jobs. The design and construction emphasize natural light and air quality. Image: Courtesy of Page

July 21, 2017 | John Caulfield, Senior Editor

The Operations Center consolidates activities that previously were being handled at 25 locations....

Inside the winter pavilion in Carlo Ratti's Garden of the Four Seasons

Rendering courtesy Carlo Ratti Associati

July 18, 2017 | David Malone, Associate Editor

Carlo Ratti Associati designed the garden with an innovative net-zero energy climate control syst...

read more

Photo courtesy of Perkins + Will.

July 10, 2017 | David Malone, Associate Editor

Over 100 wellness features are incorporated into CBRE’s Vancouver office.

Image courtesy of DoepelStrijkers

June 29, 2017 | David Malone, Associate Editor

The sustainable structure will be a mixed-use development with a hotel, apartments, and office sp...

read more

Rendering courtesy of Luxigon / Mir and Kengo Kuma Associates

June 29, 2017 | David Malone, Associate Editor

Kengo Kuma is designing the hotel, which will feature a large garden and a plant-covered façade. ...

Rendering courtesy of B+H + mcCallumSather

June 28, 2017 | David Malone, Associate Editor

The project’s net-zero goals led to the development of a new curtain wall system.

Courtesy of Arctic Bath.

June 28, 2017 | David Malone, Associate Editor

The hotel will feature a cold bath and be in a good location for viewing the northern lights.

...

Photo courtesy of Halkin Mason Photography.

June 27, 2017 | Bruner Foundation

The SteelStacks Arts and Cultural Campus in Bethlehem, Pa., receives the gold medal and $50,000....

Pixabay Public Domain

June 21, 2017 | Peter Fabris, Contributing Editor

Building efficiency essential to tempering global climate change.

Rendering: Forbes Massie

June 16, 2017 | David Malone, Associate Editor

Curl la Tourelle Head Architecture wants to create a school powered by the River Thames.

Rendering courtesy EFFEKT.

June 15, 2017 | David Malone, Associate Editor

A 600-meter treetop path culminates with a 45-meter-tall spiraling observation deck.

Rendering courtesy of Lever Architecture

June 13, 2017 | David Malone, Associate Editor

The building’s design, building materials, and commercial tenants are all focused on the key aspe...

read more

Trent Bell Photography.

June 13, 2017 | David Barista, Editorial Director

Leadership training center becomes New England’s first Passive House building.

Image courtesy of PortLiving.

June 06, 2017 | David Malone, Associate Editor

The wood, concrete, and glass building will rise approximately 233 feet when finished.

May 30, 2017 |
Architects Marcene Kinney and Angela Mazzi share design hacks pinpointing specific aspects of the bu... read more

Rendering courtesy of MIR.

May 22, 2017 | David Malone, Associate Editor

The buildings are on an elevated platform and the surrounding walkways are suspended so as not to...

read more
Overlay Init