Taipei’s Lè Architecture, designed by Aedas, is almost complete

The 18-story building is designed to resemble a moss-covered river pebble in Taipei’s Nangang District.

September 08, 2016 |

Image courtesy of Aedas

There is something peaceful and calming about river pebbles. These smooth, moss-covered stones can provide an appearance of order, fitting together like a natural mosaic, which is probably why they are often times used to decorate spaces ranging from shower floors and walls to outdoor paths and gardens.

But the river pebble design Aedas has created in their 18-story office building, dubbed Lè Architecture, is on a different level; the building itself has been created to resemble one giant, moss-covered river pebble and, as ArchDaily reports, will provide a unique work environment near the Jilong River.

Acting as the moss for this giant pebble, a series of vertical green belts on the building’s west side provide sunshading for the interior office spaces. Meanwhile, the north and south ends are covered in vegetated outdoor terraces.

The office spaces all exist on one side of the building, while “urban living rooms” occupy the other side. The offices and urban living rooms are all centered around communal areas with kitchens, coffee shops, libraries, and breakout spaces.

The project hopes to achieve LEED Gold certification through incorporating a glass façade optimized for construction feasibility and vertical aluminum fins and green planters meant to lower the interior temperature in the summer via sunshading, lessening the need for mechanical cooling.

The project, which is well underway, is scheduled for a 2017 completion.

 

Image courtesy of Aedas

 

Image courtesy of Aedas

 

Image courtesy of Aedas

 

Image courtesy of Aedas

 

Image courtesy of Aedas

Overlay Init