Seattle University’s expanded library trying for LEED Gold

November 03, 2010 |

Pfeiffer Partners Architects, in collaboration with Mithun Architects, programmed, planned, and designed the $55 million renovation and expansion of Lemieux Library and McGoldrick Learning Commons at Seattle University. A three-story, 33,000-sf addition was added to the 92,677-sf complex, creating a new “front door” for the existing six-story building, built in 1966. The new learning commons occupies two floors within the facility and includes a media center, digital commons, media production center, writing and learning center, and research center. The expanded library has about 1,000 seats and can hold 380,000 volumes. The complex also includes the “Byte” café, group study spaces, and interactive “smart” classrooms. The LEED-Gold-designed facility’s green features include daylighting, sustainable and recycled materials, and a rain garden.

 

Add new comment

Your Information
Your Comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.
Overlay Init