SAC Federal Credit Union selects LEO A DALY to design corporate headquarters

LEO A DALY also provided site selection, programming and master planning services for the project over the past year.

LEO A DALY’s design for the headquarters reflects SAC’s close culture, collabora
LEO A DALY’s design for the headquarters reflects SAC’s close culture, collaborative work environment and its commitment to the community.
June 12, 2012

SAC Federal Credit Union, Nebraska’s largest credit union, selected international architecture, planning, engineering, interior design, and program management firm LEO A DALY to provide design and engineering services for its new corporate headquarters campus in Papillion, Neb.

LEO A DALY also provided site selection, programming and master planning services for the project over the past year.

The new 95,000-sF, four-story headquarters, which will house as many as  250 employees, will allow for the consolidation of all corporate departments, including operations, human resources, marketing, lending, finance, quality assurance/compliance and information technology. The facility will include a branch credit union with both drive-up and external ATM options, and staff amenities consisting of a lounge with food service, a health and fitness center and a community room.

LEO A DALY’s design for the headquarters reflects SAC’s close culture, collaborative work environment and its commitment to the community. The headquarters will rest on a strong brick foundation, a metaphorical representation of SAC’s member-owner base. At the heart of the building will be the “communication core,” a four-story atrium with a large, wooden staircase to which all departments and offices will open, encouraging interaction among different departments, members and employees.  The upper three levels of the building, which are made of glass and zinc metal panels, cantilever 30 feet on one side, providing a canopy for the drive-through while also expressing the credit union’s unique presence in the region.

A rooftop patio and green space and a 4th floor balcony with an overhead lattice system provide employees an opportunity to enjoy the panoramic views of the landscape.  The corridor on the northern façade provides breakout work spaces with large windows to facilitate creative collaboration and flexible group work.

The new flagship building is designed to include sustainable building materials, responsible energy-efficient mechanical and lighting systems, and lifecycle cost- saving measures such as geothermal heating and cooling.

The approximately $20 million facility’s ground-breaking is anticipated for fall 2012, with completion in winter 2013. +

         
 

RELATED ARTICLES FROM BD+C

Comments on: "SAC Federal Credit Union selects LEO A DALY to design corporate headquarters"