Rutgers University visitor center will be off the grid

April 01, 2009 |



        

      

Employing an array of electricity-generating solar reflectors as well as geothermal technology for heating and cooling, the 12,000-sf Welcome Center at Rutgers University in New Brunswick, N.J., will be completely off the grid. Designed by New York-based Murphy Burnham & Buttrick, the facility will include a series of exhibition spaces, offices for admissions staff, and multipurpose spaces for tour groups and universitywide receptions and events. The building's long, narrow form will capitalize on daylight and views and will help the modest structure tie in with the larger athletic buildings nearby. Completion: fall 2009.

 

Add new comment

Your Information
Your Comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Refresh Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.
Overlay Init