Research facility separates but also connects lab spaces

February 11, 2011

California State University, Northridge, consolidated its graduate and undergraduate biology and mathematics programs into one 90,000-sf research facility. Architect of record Cannon Design worked on the new Chaparral Hall, creating a four-story facility with two distinct spaces that separate research and teaching areas; these are linked by faculty offices to create collaborative spaces. The building houses wet research, teaching, and computational research labs, a 5,000-sf vivarium, classrooms, and administrative offices. A four-story outdoor lobby and plaza and an outdoor staircase provide orientation. A covered walkway links the new facility with the existing science complex. Saiful/Bouquet served as structural engineer, Bard, Rao + Athanas Consulting Engineers served as MEP, and Research Facilities Design was laboratory consultant.

See all projects featured in this month’s New Projects Portfolio.

         
 

RELATED ARTICLES FROM BD+C

Comments on: "Research facility separates but also connects lab spaces "